Veelgestelde vragen / praktische informatie
Waar vind je mijn praktijk?
Waarom een traject afnemen?
Waarom zou je een traject afnemen? Zeker als het ook kan met losse sessies? Dit is net zoiets als het nemen van rijlessen of zwemlessen. Je begint ergens aan, maar je wilt ook zeker weten dat je met je diploma weer buiten staat. Je gaat dus voor het resultaat.
Stel je voor dat je begint met zwemles en je hebt na een paar lessen al in de gaten ‘oh dit kan ik wel’. Je weet hoe je moet blijven drijven en je redt je wel met een paar slagen. Je staat dan immers toch snel weer veilig aan de kant. Het zou gek zijn als je dan zou stoppen met je zwemlessen. Toch? Er is nog zoveel bij te leren en te ervaren.
Toch doen sommige cliënten dit tijdens een coachingstraject. Op het moment dat ze beginnen aan het traject bevinden ze zich middenin een emotionele storm en hebben ze het gevoel alsof ze verdrinken. Tijdens de eerste sessies reik ik je de hand en leer ik je te drijven. Sommigen ervaren dan ‘oh, kijk eens aan, ik heb het weer onder controle’ en stoppen dan met het afnemen van sessies. En dat is helemaal oké. Maar de kans dat je bij de eerste de beste golf weer kopje onder gaat bestaat dan.
Tijdens zwemles leer je dan ook dat het nodig is om te leren zwemmen met je kleren aan. Of om onder water door een hoepel te zwemmen. Met andere woorden, ze testen je of je ook onder stress, onder druk, nog steeds kunt zwemmen. Of je jezelf kan redden in veranderende, moeilijkere omstandigheden. Ze stretchen je.
En dit is precies wat we ook doen bij een traject. We gaan je stretchen. Zodat je niet alleen kan blijven drijven, maar ook onder moeilijke(re) omstandigheden jezelf kan redden en je vaardig kan blijven zwemmen.
Wat zijn de openingstijden?
De praktijk is op de volgende tijden geopend.
- maandag – 18.00 tot 22.00
- dinsdag – 10.00 tot 18.00
- woensdag – 13.30 tot 22.00
- donderdag – 11:15 tot 15:00 en van 18.00 tot 22.00
- vrijdag – 10.00 tot 18.00
Behandeling is alleen op afspraak. Neem voor het maken van een afspraak contact met mij op.
Is een vergoeding mogelijk?
Nee, mijn behandelingen komen niet voor vergoeding in aanmerking vanuit de zorgverzekering. Ik weet dat het voor sommigen dan lastig wordt om aan zichzelf te werken. Maar ook hoe belangrijk het is om een commitment met jezelf aan te gaan. Om te investeren in je eigen ontwikkeling, je geluk, je gezondheid. Want wat kost het je aan levensgeluk? Om niet niet de dingen te kunnen doen die jij belangrijk vindt? En dit is een afweging die we allemaal zelf mogen maken.
Wat als ik toch niet op mijn afspraak kan komen?
Mocht het voorkomen dat je je afspraak niet kunt nakomen, dan verzoek ik je vriendelijk dit tenminste 24 uur van te voren door te geven. Indien je geen contact met mij opneemt, middels een telefoontje, een appje of een email, dan worden de volledige kosten in rekening gebracht.
Collega's met wie ik samenwerk
Soms lopen coachees niet een hele reis met mij. Ik ervaar er geen enkele problemen mee als je het traject (tijdelijk) ergens anders verder wilt voortzetten. Of juist meerdere dingen naast elkaar wilt doen. Soms juich ik dat juist toe. De blik van een collega kan soms een extra zetje geven in het proces. Zij kunnen je lichaam of ziel iets geven, wat ik op dat moment niet kan. Hieronder staat een lijstje met namen/sites van collega’s naar wie ik graag door verwijs in mijn netwerk:
Maud Soeters: Bij Maud kun je terecht voor een QHHT sessie. Dit is een dagsessie onder lichte hypnose, geschikt voor meerdere klachten/symptomen. Een echte aanrader. Samen met Maud geef ik ook multidimensionale opstellingen.
Henriette Bijker: Is een dame bij wie ik graag op de tafel lig voor een cranio sacraal behandeling. Spanningen verdwijnen als sneeuw voor de zon onder haar helende handen. Zij houdt praktijk in Havelte, maar heeft geen website.
Zoek je een goede kind & ouder coach, dan kun je terecht bij:
Simone Nieuwhuis
Carola Bouman
Wil je graag gewoon een lekkere ontspanningsmassage. Kijk dan eens op de sites van onderstaande collega’s:
Jessica Ramakers
Muriel Reineman
Malou Spiering
Karolien Jansen-Roeland
Naast het geven van massages, geeft Jessica ook nog mindfullness (run), ademhalingssessies en overheerlijke ijsbaden.
Jeannet Botter: kun je terecht als je het gevoel hebt dat je niet recht staat. Bij veel rugklachten kan het zijn dat je beenlengte verschil hebt of dat je wervels niet recht staan. Zij helpen je daar op eenvoudige en doeltreffende wijze weer vanaf. Bij Jeannet kun je ook terecht voor acupunctuur.
Zoek jij juist voor jouw kind een PSYCH-K behandeling? Neem dan eens contact op met Mandy Hoekman van de Basis in Balans.
Maandelijks worden er door Angelique Kats en Erna van Stakracht familieopstellingen gegeven. Wil jij graag eens de kracht van een familie opstelling ervaren, meld je dan eens bij hun workshops aan. Een prachtige ervaring die je veel zal brengen.
Chantal van den Brink: Voor het volgen van een multidimensionale opstelling kun je ook bij Chantal van den Brink terecht. Zelf geeft ze niet veel opstellingen meer, maar haar facilitatoren wel. Via de agenda kun je aanmelden.
Daarnaast heeft Chantal 3 prachtige boeken geschreven over haar reis om te genezen van chronische vermoeidheid. Echt een aanrader.
Angela Vrieling: een fijne college naar wie ik graag doorverwijs als je een ander traject zoekt in je ontwikkeling. Wij zijn een mooie aanvulling op elkaar.
Zoek jij een doula die je alles kan vertellen over en begeleiden in Bewust Bevallen en omgaan met verlies kijk dan eens op de site van DoulaLin.
Mocht je hier nog niet genoeg inspiratie uitgehaald hebben of je zoekt toch echt wat anders, neem dan eens een kijkje op Bewust Meppel. Hier staan veel collega’s uit Meppel e.o. die zich met bewust, duurzaam en natuurlijk gezond leven bezig houden.
Als laatste verwijs ik je nog graag naar de site van de CirkelAcademie. Hier worden maandelijks lezingen georganiseerd over bewustwording en spiritualiteit. Wees welkom.
Wil je graag net zo’n mooie website als ik, neem dan eens contact op met Saskia van Duidelijk Sas.
En de mooie foto’s van mij zijn genomen door Dorieke Fotografie.
Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling
Deze praktijk werkt met de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.
In de Wet meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is vastgelegd dat elke organisatie die werkt met volwassenen en kinderen moet werken met een meldcode. De wet is in 2013 ingevoerd en geldt voor de sectoren gezondheidszorg, onderwijs, kinderopvang, maatschappelijke ondersteuning, jeugdzorg en justitie.
Ook de Praktijk Marjan van Buuren werkt met de Meldcode en heeft daarvoor een document opgesteld waarin staat wie, wanneer, welke stappen zet bij een vermoeden van huiselijk geweld of kindermishandeling.
Als een medewerker van de Praktijk een vermoeden heeft van huiselijk geweld of kindermishandeling volgt deze de voor de meldcode verplichte vijf stappen:
-
- We brengen eerst de signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling in kaart. Dat betekent dat wij aantekeningen zullen maken in het dossier.
- We overleggen met collega’s. Zo nodig ook met Veilig Thuis, het Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling of met een letseldeskundige.
- We voeren een gesprek met de patiënt of met de ouders.
- We wegen de aard en ernst van het huiselijk geweld of de kindermishandeling. Eventueel overleggen we met Veilig Thuis.
- We beslissen: hulp organiseren of melden.
Meer informatie over de wet Meldcode kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid. De Inspectie voor de Gezondheidszorg ziet toe op het gebruik van de meldcode in zorgorganisaties. Op de website staan rapporten van onderzoeken naar het gebruik van de meldcode binnen verschillende organisaties.
"If your thoughts can make you sick. Is it possible that your thoughts can help you heal?"